'Gek dat we 'Nederlander' Remco Evenepoel niet omarmen' | WielerFlits

2022-09-11 04:04:16 By : Ms. Cindy Kong

De Vuelta a España 2022 is in volle gang, maar in de nieuwe episode van de WielerFlits Podcast gaat het niet alleen om de strijd om het rood. Maxim en Youri krijgen telefoon van twee interessante gasten en blikken voorzichtig vooruit op het WorldTour-tweeluik in Canada en het WK op de weg voor mannen in Australië.

Pre-order de nieuwe RIDE en betaal tijdelijk geen verzendkosten Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Pre-order nu ons najaarsnummer en betaal tijdelijk geen verzendkosten. Bestel hem hier

In deze gloednieuwe aflevering zijn WielerFlits redacteur Raymond Kerckhoffs en bondscoach Koos Moerenhout te gast. Ook is er ruimte om de toekomst van de Nederlandse wielerwedstrijden te bespreken én laat Youri doorschemeren wat zijn favoriete voetbalclub is. Luisteren dus!

Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp. iTunes Spotify RSS-feed

Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: het najaar leent zich ervoor om iets anders te doen met de fiets. In de nieuwe RIDE staan deze thema’s centraal. Het najaarsnummer van RIDE is vanaf eind september verkrijgbaar. Bestel dit najaarsnummer nu alvast online, zodat hij op moment van verschijnen vanzelf in jouw brievenbus verschijnt. Wanneer je nu een pre-order plaatst, betalen wij de verzendkosten.

Voor een jongen als Evenepoel zet je toch de tv aan. Hij koerst wel vliegt erin dat willen we toch zien. Als het een Italiaan was en we verstaan ze praatjes niet vinden we het prachtig. We hebben jaren lopen klagen over die dromedaris van Sky in 5x de Tour wint. Vinden we geen moer aan. Als wielerliefhebber kijk je dan toch liever naar Remco als daarnaar. Die Roglic of Vinegaard of Geesink stralen toch totaal niks uit. Zijn net een stelletje melkflessen komt geen geluid uit niks ja knikkers zijn dat. Geef mij Remco maar.

Alsof Evenepoel er ook maar een moer om geeft wat ze in Nederland van hem denken.

Maar jij blijkbaar wel. En je gelooft Evenepoel wel als hij wat zegt maar Roglic of van Aert niet…

Alles heeft te maken met zijn uistraling. Hij komt arrogant over. Gedraagt zich in het peleton alsof hij al jaren de grootte bas is. Hij kent zijn plaats niet. Dat was al merkbaar op het wk junioren in Italie. Hij zal zijn houding dus moeten aanpassen. Voorbeeld arrogantie: Toen hij in Vuelta terug reed naar peleton was hij driftig aan het gebaren dat ploeggenoot niet deed wat hij van hem verlangde. Ploeggenoot diende hem wel van repliek. Ook in zikn ploeg maakt hij volgens mij met zijn gedrag geen vrienden. Remco is dus een eikel 1e klas.

Messcherpe analyse van iemands karakter op basis van losse TV-beelden.

Met uitzondering van tweets nog altijd de meest accurate en betrouwbare manier om een persoonlijkheid in te schatten. Kudos.

Jaloerse hollanders. Nog erger als jaloerse vrouwen

@meqadon die spiegel is wel een dingetje bij jou. Projectie van je eigen gevoelens op anderen. Laat je toch niet zo opjutten.

Ah lalsacien je bent hier ook. Mijn grootste fan!

Lalsacien heeft natuurlijk wel een punt. Dat wil niet zeggen dat het leuk is om te lezen als lijdend voorwerp. Het hoort er wel bij.

Over het niet gunnen van de zege aan Gesink, die niet veel wint, door de aanstaande winnaar wordt hier weinig of geen misbaar gemaakt. Toch kun je aan zulke gebaren wel iets aflezen. Mas reed het gat dicht – zonder los te komen van Evenepoel, wat toch de bedoeling was – en vervolgens ziet Evenepoel zijn kans schoon en sprint er van weg. Wat vinden jullie hiervan? (en begin niet over jaloezie, Holland-België en dergelijke non-argumenten).

Mijn mening: Als je samen met je rivaal voor het AK bij de leider komt, dan is sprinten voor de zege het enige wat je kan doen. Er zijn nog boni’s te verdelen, en je wilt je rivaal geen extra seconden geven, je weet nooit waarop het aankomt. Achter Gesink sprinten voor 2 en 3 is niet meer mogelijk, dus je moet voor de overwinning gaan.

Als of Mas, of Evenepoel alleen bij Gesink komen, dan kan je hem de zege gunnen, en ik denk dat ze dat beiden in dat geval ook wel gedaan hadden. Makes sense?

@Maillot à Pois: dit is een zinnig argument ja. Althans, voor dat moment (waarop ze bij hem komen) klopt het. Ze hadden wel eerder kunnen beslissen (vooral Mas, die toch niet loskwam) niet meer verder aan te vallen.

@girardengo Dat is heel erg vanuit de gun-factor voor Gesink geredeneerd (en die is er bij mij ook hoor, ik vond het ook ontzettend jammer) Maar in de situatie van Mas en Evenepoel is het veel logischer dat je blijft proberen elkaar los te gooien, al is het tegen beter weten in. Je weet nooit of de ander kraakt, en véél mogelijkheden zijn er niet meer.

Het is frappant om steeds te moeten vaststellen dat er gemeten wordt met twee maten en gewichten als het om Remco gaat. Als Colbrelli een renner van de weg rijdt (Van Wilder in de Dauphiné verleden jaar) dan hoor je niemand. Als Remco een duwtje geeft aan iemand van Ineos die hem uit het wiel van zijn ploegmaat wil rijden is het hek van de dam. Als Wout Van Aert tijdens de Ronde van Frankrijk (2020) openlijk stelt dat hij zo'n goeie benen had dat hij makkelijk had kunnen winnen maar bij Primoz moest blijven, is er geen haan die er naar kraait. Als men Remco in een praatshow na lang aandringen zo ver krijgt dat hij mogelijk ook had kunnen winnen met zijn conditie, ligt het land plat, en spreekt men van hoogverraad. En zo kunnen we nog lang doorgaan …

Dat meten met twee maten gebeurd door vrijwel iedereen.

Elke nieuwe WF-podcast wordt vergezeld door een Hot Take die de nodige discussie uitlokt, maar niet per sé mensen ertoe verleidt om te gaan luisteren..

Wieler-Joke ik deel uw mening. Remco is een steengoed wielrenner, maar ik loop niet warm van hem of van zijn prestaties.

Belgen zijn en blijven Belgen

De vraag is waarom haast niemand die podcast luistert. Ik probeer het af en toe maar helaas, niet mijn favoriet.

Welke NLse wielerpodcasts vind je wel de moeite waard?

Mij stoort het regelmatig dat Evenepoel uit Opschepdaal komt. Hijzelf, èn wisselende personen uit z’n entourage. “De Snoever van Schepdaal”, zoiets.

Maar goed, Hinault zal in zijn tijd ook niet bij iedereen populair geweest zijn. En een soortgelijke statuur zie ik Evenepoel toch wel opbouwen het komende decennium. Want dattie kwaliteiten heeft staat buiten kijf.

Haha, zo leuk om als Remco fan op WF de reacties over hem te komen lezen! In zuiderse wielerlanden wordt het al snel wat saai met al dat bewieroken van ‘Il Fenomeno’.

Ik zou niet weten waarom sommigen Evenepoel niet omarmen. Ik heb geen voorkeur die zich op nationaliteit baseert. Je kent meer Nederlandse renners en je kent ze beter, over het algemeen. Volgens mij is dat eerder een reden meer van je favorieten onder Nederlanders te hebben. Ik gun elke renner die klasse toont, en ballen, zijn overwinning en ik misgun zelfs de plakkers hun overwinning niet. Koers is koers. En Evenepoel is een klasbak die juist positief koerst.

Omdat hij geen Nederlander is? Voor sommigen betekend de vlag achter de naam(gelukkig) nog wel wat. Daarnaast lees ik ook van veel Belgen die niets met hem hebben. Vind hem niet echt sympathiek overkomen ook trouwens.

Zet net de tv aan voor de koers Ned. 1 heeft Maarten Ducrot weer van stal gehaald. Snel naar José!

omarmen hoeft niet, onder ogen zien is nu onvermijdbaar. Prachtige Vuelta gereden Remco, proficiat!

Zijn stijl van rijden zou elke wielerliefhebber moeten bekoren, maar ik snap dat sommige maniertjes niet helemaal begrepen worden… Sinds het wk 2018 ben ik een beetje fan van hem geworden. En dat zeg ik als een Nederlander.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.